perjantai 27. toukokuuta 2011

Turun Kirjamessujen maatähtinä 30.9. - 2.10.11 Japani ja Pohjoismaat

Päivi Brink kirjoittaa:

Pohjoismaisista kirjailijoista Turkuun ovat tulossa ainakin Erlend Loe (Norja) Karl Ove Knausgård (Norja) ja Jonas Jonasson (Ruotsi). Uteliaisuuteni heräsi, kun messutiedotteessa mainittiin islantilainen reggae-bändi Hjalmar. Lämpimiä rytmejä kylmän keskelle! Pohjoismailla on yhteinen messuosasto, jonka viereen pystytetään taatusti herttainen Carl Larsson -näyttely.

Japani nousee myös vahvasti esille kirjallisuuden, designin ja manga-sarjakuvien kautta. Kirjailijoiden nimiä ei vielä kerrottu.

Samat teemamaat näkyvät ruokamessuilla – eli maistuvaa kalaruokaa on varmasti ainakin tarjolla. ”Suomen suurin sushi-koulu” kuulostaa makoisalta.

PS.
27. – 30.10.11 pidettävien Helsingin kirjamessujen teemamaa on Viro. Tänä vuonna ilmestyy poikkeuksellisen suuri määrä virolaista kirjallisuutta suomeksi. Kevään ja syksyn aikana julkaistaan yhteensä kaksikymmentä teosta.

3 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista!

  Mutta tässä kahvia hörppiessä omassa lievästi vulgaarissa keittiössäni minulle pälähti päähäni, että josko tämä on vain siisteille tutkijaneronaisille tarkoiettu podiskelufoorumi?

  Mielenkiintoista silti!
  Teveisin
  Hymyilevä eläkeläinen

  VastaaPoista
 2. Hyvä eläkeläinen vulgaarissa keittiössä, kahvikupin äärellä,
  tämä on siitä hyvä blogi, että se muuntautuu kirjoittajien myötä. Jos avaat suusi ja kirjoitat blogitekstin tänne, niin tämä blogi alkaa näyttää sinultakin. Olisi hauska kuulla, minkälaisia mielipiteitä sinulla on. Mitä enemmän kirjoittajia, sen monipuolisempi blogi.

  Ja kun katson tätä täysin räjähtänyttä olohuonettani tai myllerryksessä olevaa ajatusmaailmaani, siisteys on ainakin minusta kaukana. Onneksi kahvilamme siivous on helpompaa!

  Terveisin, Päivi Brink

  VastaaPoista
 3. Päivi Brink kirjoittaa:
  Hesarin tämän päivän kritiikissä ylistetään Jonas Jonassonia:
  "Nyt tuli tänka på! Kuinka monta superlatiivia kriitikko kehtaa käyttää menettämättä uskottavuuttaan? Jonas Jonassonin esikoisromaani Satavuotias joka karkasi ikkunasta ja katosi on hulvattomin lukuelämys aikoihin, absurdin huumorin juhlaa."

  VastaaPoista