tiistai 31. toukokuuta 2011

Kate Atkinsonin dekkareita suomeksi

Päivi Brink kirjoittaa:

Iloinen uutinen skottidekkarien ystäville: Kate Atkinsonin Jackson Brodie -sarja julkaistaan suomeksi! Schildtsin tiedotteessa kerrotaan: ”Atkinson ei osaa pitää kirjojaan dekkareina, eikä hän missään tapauksessa aikonut ainakaan kirjoittaa dekkarisarjaa – mutta niin vain kävi, ja siitä fiksun kirjallisuuden ystävät ovat saaneet olla kiitollisia. Kovaksikeitetty mutta kiltti Jackson Brodie on esiintynyt jo neljässä romaanissa, ja niihin perustuvassa BBC:n tv-sarjassa Jackson Brodiena nähdään Harry Potter-filmatisoinneista tuttu Jason Isaacs. Edinburghissa kuvatun sarjan ensi-ilta on Isossa-Britanniassa tänä keväänä.”

Case Histories (2004) julkaistaan suomeksi lokakuussa 2011 nimellä Ihan tavallisena päivänä, ja sen suomentaa Kaisa Kattelus. Schildts julkaisee Atkinsonin menestysdekkarisarjan kokonaisuudessaan. Toivottavasti TV-sarjakin saadaan pian Suomeen, Atkinsonin omaperäisiä juonenkäänteitä ja aidon tuntuisia ihmisiä seuraa oikein mielellään.

1 kommentti:

  1. Minulla on vähän kahtiajakoinen suhtautuminen tähän uutiseen. Atkinson on yksi niitä kirjailijoita, jotka tekivät minuun suuren vaikutuksen nuorempana. Pidin varsinkin hänen Museon kulisseissa -kirjastaan. Koska en ole dekkareiden ystävä, minua vähän kauhistuttaa tämä julkaistava sarja. Mutta ehkä ne eivät lupausten mukaisesti ole liian dekkarimaisia... Aion ainakin kokeilla sarjaa. Ehkä tykkäänkin siitä! :)

    VastaaPoista