keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Tulossa: Atkinsonin romaanin esittely

Päivi Brink kirjoittaa:

Kirjoitin Café Voltairessa toukokuussa näin:

"Iloinen uutinen skottidekkarien ystäville: Kate Atkinsonin Jackson Brodie -sarja julkaistaan suomeksi! Schildtsin tiedotteessa kerrotaan: ”Atkinson ei osaa pitää kirjojaan dekkareina, eikä hän missään tapauksessa aikonut ainakaan kirjoittaa dekkarisarjaa – mutta niin vain kävi, ja siitä fiksun kirjallisuuden ystävät ovat saaneet olla kiitollisia. Kovaksikeitetty mutta kiltti Jackson Brodie on esiintynyt jo neljässä romaanissa, ja niihin perustuvassa BBC:n tv-sarjassa Jackson Brodiena nähdään Harry Potter-filmatisoinneista tuttu Jason Isaacs. Edinburghissa kuvatun sarjan ensi-ilta on Isossa-Britanniassa tänä keväänä.”

Case Histories (2004) julkaistaan suomeksi lokakuussa 2011 nimellä Ihan tavallisena päivänä, ja sen suomentaa Kaisa Kattelus. Schildts julkaisee Atkinsonin menestysdekkarisarjan kokonaisuudessaan. Toivottavasti TV-sarjakin saadaan pian Suomeen, Atkinsonin omaperäisiä juonenkäänteitä ja aidon tuntuisia ihmisiä seuraa oikein mielellään."

Ja nyt marraskuussa sitten tartuin Atkinsoniin ja lupaan, että hyvin pian esittelen Ihan tavallisena päivänä -romaanin täällä. Olen jo itse innoissani, siksi tämä pikku teaseri ja mainospala jo etukäteen. Perhesuhteista näyttäisi olevan kyse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti