Päivi Brink kirjoittaa:
Cision on listannut Suomen suosituimmat kirjallisuusblogit. Blogin sijoitukseen listauksessa vaikuttavat lukijoiden määrä ja blogiin tehtyjen viittausten todennäköisyys muualla verkossa (esimerkiksi hakukoneiden hakutuloksissa tai Twitterissä).
Top 10 -kirjallisuusblogit Suomessa lokakuussa 2011
(Lähde: Cision Plan and Connect Finland Oy)
1. Antiaikalainen
2. Kirjailijan häiriöklinikka
3. Sallan lukupäiväkirja
4. Jäljen ääni
5. Grafomania
6. Sokeripala
7. Bokbabbel
8. K-blogi – koko lailla kirjallisesti
9. Leena Lumi
10. Kirjoittajatreffit
Cicionin tiedotteessa sanotaan:
"Antiaikalainen sisältää pitäjänsä, vantaalaisen kirjailijan ja toimittajan Tommi Melenderin mietteitä kirjallisuudesta, uusista julkaisuista ja ajankohtaisesta kirjallisuuskeskustelusta. Melender on pitänyt blogiaan helmikuusta 2007 alkaen. Toiselle sijalle listattua Kirjailijan häiriöklinikka -blogia pitää kirjailija Kirsti Ellilä, jonka päiväkirjamaiset postaukset ovat sävyltään elämänmakuisia ja humoristisia. Kolmanneksi listalla sijoittui Sallan lukupäiväkirja -blogi, jonne lukemista harrastava Salla kirjaa muistiin lukemiensa kirjojen herättämiä ajatuksia."
Helsingin kirjamessut myönsi viime viikolla lisäksi Rakkaudesta kirjaan -tunnustuksen viidelle kirjablogille:
Jessica Andersin Bokbabbel
Salla Brunoun Sallan lukupäiväkirja
Penjami Lehdon Jäljen ääni
Hanna Matilaisen Morren maailma
Hanna Pudaksen Kirjainten virrassa
Kirjamessujen tiedote perustelee:
"Verkko on tiedottamisen ja keskustelun välineenä tullut jäädäkseen ja se toimii erinomaisesti yhteisöllisen lukemiskokemuksen edistäjänä. Blogit ja blogistit ovat tärkeä osa verkossa käytävää keskustelua kirjoista ja kirjallisuudesta. He ovat itse kirjojen suurkuluttajia, ja mikä tärkeintä, he haluavat jakaa kokemuksiaan muiden kirjoista innostuneiden kanssa. He edistävät omalla toiminnallaan lukemisen harrastusta ja avaavat mielenkiintoisia kirjallisuuskeskusteluja."
Onnea hienoille bloggaajille! Otamme osan kiitoksesta Café Voltaireen, joka osaltaan kannustaa kirjalliseen keskusteluun.
Blogien merkitys on tärkeä sekä näkemysten että faktatiedon jakajana. Löysin tämänkin uutisen kirjablogista. Kiitos Järjellä ja tunteella -blogille!
http://jarjellajatunteella.blogspot.com/2011/10/rakkaudesta-kirjaan-ja-lukemiseen.html
Se on kyllä totta, että kirjablogien myötä ainakin itse huomaan olevani paljon paremmin perillä kirjamaailman uutisistä ja ilmiöistä :)
VastaaPoistaFacebookissa on myös ryhmä Kotimaiset kirjallisuusblogit. Sieltä löytyy blogeja joka lähtöön.
VastaaPoistaRyhmän nimi onkin "Kotimaiset kirjablogit"
VastaaPoistaPäivi