perjantai 18. marraskuuta 2011

10 000 kävijää Café Voltairessa!

Päivi Brink kirjoittaa:

Kiitos teille kaikille, jotka olette käyneet Café Voltairessa hörppimässä kahvia, juttelemassa mukavia tai pohtimassa syntyjä syviä. Hienoa, että keskustelu on pysynyt vireänä jo puoli vuotta. Avasimme virtuaalikahvilamme 12.5.11 ja tänään rikoimme 10 000 kävijän rajan. Tämä tarkoittaa noin 1500 lukijaa kuukaudessa.

Kahvilamme on suomenkielinen, mutta siitä huolimatta lukijakuntamme asuu ympäri maailmaa: Suomessa, Etelä-Afrikassa, Yhdysvalloissa, Saksassa, Ruotsissa, Venäjällä, Ranskassa, Britanniassa, Belgiassa ja Virossa. Sehän sopii, sillä Café Voltaire -kirjasarjan ja virtuaalikahvilan tavoitteena on viritellä avointa keskustelua kansainvälisestä nykykirjallisuudesta suomen kielellä.

Sivuillemme tullaan Kustannusyhtiö Avaimen sivuilta, Facebookista, Googlesta ja ilhaduttavan paljon myös muiden kirjablogien kautta. Kaikkien aikojen suosituin tekstimme on Päivi Kososen Siri Hustvedtiä käsittelevä kirjoitus ”Sirin kesä”, joka julkaistiin 8.7.11. Minun kirjoittamani pikkuteksti ”Minkä kirjan lukisit riippukeinussa hellepäivänä?” (7.6.11) sijoittui toiseksi ja Hanna Meretojan kirjoitus ”Viihteestä ja taiteesta” (15.7.11) on kolmanneksi suosituin kirjoituksemme tähän mennessä. Olette lukijoina kiinnostuneet hyvin monenlaisista aiheista, ja pyrimme jatkamaan yhtä monipuolisesti kuin tähänkin asti.

Otan kupin kahvia ja palan luumutorttua ja istahdan pöytään leputtamaan jalkojani. Aina ei jaksa seisoa tiskin atakana. Jospa vaikka lukisin joitakin vanhoja postauksia ja kiinnostavia kommentteja, joita olemme niihin saaneet. Mieleeni on jäänyt erityisesti vierailevat kirjoittajat, kuten Tintti Klapuri (21.6.) ja Seija Vilén (20.7.). Lähettäkää ihmeessä kommentteja ja omia blogitekstejänne minulle jatkossakin.

Keskustelu jatkukoon.
Terveisin, kahvilan emäntä

2 kommenttia:

  1. Mahtavaa tosiaan, että lukijat ovat löytäneet tiensä kahvilaamme! Toivottavasti moni uusi ja vanha lukija pääsee piipahtamaan tänne pakkaspäivinä höyryävälle glögille tai viettämään pimeinä talvi-iltoina tuokion viinilasin äärellä. Kunpa vielä useammat lukijamme rohkaistuivat lähettämään tekstejään Päivi-emännälle niin hän voisi välillä keskittyä pelkkään tarjoilemiseen, tiskin takana norkoilemiseen ja pöytäkeskustelujen kuuntelemiseen, eikä tarvitsisi olla koko ajan valmistamassa meille kiireisille ja nälkäisille purtavaa. Joka tapauksessa Päiville erityinen kiitos ahkerasta emännöinnistä ja kepeän tunnelman luomisesta – meiltä tutkijoilta kun se ei aina onnistu ihan niin helposti.

    Alkavan talven kohokohta tulee olemaan neljännen Café Voltaire -kirjan ilmestyminen (Tomi Huttusen ja Tintti Klapurin toimittama Kenen aika? Esseitä venäläisestä nykykirjallisuudesta). Näin juuri ensimmäisen luonnoksen sen ihanan herkullisesta kannesta (joka on muuten pikkusiskoni kädenjälkeä, siksi olen siitä erityisen ylpeä…).

    Luin tällä viikolla Jenny Erpenbeckin Kodin ikävän, ja olen parhaillaan lukemassa Martin Walserin Muuan rakastava mies -romaania. Olen menossa ensi viikolla keskustelemaan niistä Pietari Kylmälän ja Stefan Mosterin kanssa Ylen Kirjakerhoon. Toivottavasti ehtisin kirjoittaa tänne blogiinkin jokusen sanan näistä – molemmat todella kiehtovia kirjoja. Mutta sillä välin kaikille kahvilamme ystäville lämmin kiitos ja antoisaa kirjatalvea.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitoksista. Jäämme kärsimättömänä odottamaan Kenen aika -kirjaa. En tunne venäläläistä nykykirjallisuutta lainkaan, joten otan sen oppikirjakseni! Ylen Kirjakerhoakin pääsen varmaan areenalta kuulemaan, vaikka olen täällä Kapkaupungissa. Lämmitelkää te kirjoilla (lukemalla, ei polttamalla!), meillä on kesä tulossa!

    VastaaPoista