perjantai 10. helmikuuta 2012

Avain lopettaa yleisen kirjallisuuden kustantamisen

BTJ Finlandin tiedote 8.2.12
BTJ Finland laajentaa kirjastoille suunnatun ammattikirjallisuuden valikoimaansa

Kirjastoalan toimija BTJ Finland tulee keskittymään yhä voimakkaammin uusien palvelujen kehittämiseen kirjastoille. BTJ:hin kuuluva Avain-kustantamo laajentaa kirjastoille suunnattujen ammatti-, tieto- ja äänikirjojen valikoimaansa. BTJ lopettaa yleisen kirjallisuuden kustantamisen syksyllä 2012 keskittyäkseen vahvemmin ydinosaamiseensa eli kirjastoille suunnattuihin palveluihin.

Keväällä 2012 Avain-kustantamolta ilmestyy yhteensä 20 nimikkeen valikoima. Kevään ensimmäinen kaunokirjallinen julkaisu on unkarilaisen nykykirjallisuuden kärkeen kuuluvan György Spirón ensimmäinen suomennettu romaani Kevätnäyttely. Kevään kotimaisena kaunokirjana julkaistaan Seija Vilénin toinen romaani Pohjan akka. Vahvaan tietokirjallisuusvalikoimaan kuuluu mm. Hanna Nikkasen ja Lilly Korpiolan ajankohtainen populaari tietokirja Arabikevät. Avain julkaisee myös ainoana suomalaisena kustantamona yksinomaan kirjastoille suunnattua ammattikirjavalikoimaa.

BTJ Finland Oy on osa ruotsalaista BTJ Group -konsernia. BTJ:n liiketoimintaan kuuluvat kirjastoaineistonvälitys, luettelointi- ja tietokantapalvelut, Avain-kustantamo sekä BTJ Pron kalusteet sekä tarvikkeet. Lisäksi BTJ välittää koulukirjoja peruskouluille. Kirjastojen monipuoliseen palvelemiseen keskittyvän yrityksen vahvuuksia ovat kirjastomaailman ja kirjastoasiakkaiden pitkäaikainen tuntemus.

---

Lisäksi Avaimen Facebook-sivuilla selvennetään:

Avain siis lopettaa yleisen kirjallisuuden, joka tarkoittaa kaunokirjallisuutta sekä yleisiä tietokirjoja, kustantamisen syksyllä 2012. Jatkamme kuitenkin kirjastoille suunnatun ammattikirjallisuuden julkaisemista. Tämä pitää sisällään laajemminkin kirjallisuutta käsitteleviä teoksia (kuten esimerkiksi Aloittamisen taito ja Länsimaisen kirjallisuuden historia) ja kirjoittamisoppaita (kuten Kirjoita runo! ja Sata sivua), joita markkinoidaan kirjastojen lisäksi myös kirjakaupoille ja muille jälleenmyyjille. Kustannamme ainoana tahona Suomessa yksinomaan kirjastoille suunnattua monipuolista kirjallisuutta, mistä olemme ylpeitä! Avain on osa BTJ:tä, joka on kirjastotuotteisiin ja -palveluihin keskittyvä yritys.

Esimerkkejä kirjastoille suunnatusta ammattikirjallisuudestamme löytyy nettisivuilta: http://www.avain.net/julkaisut/kirjastoammatillinen-kirjallisuus.html

4 kommenttia:

  1. Toivomme Café Voltaire -sarjalle loistavaa tulevaisuutta!

    VastaaPoista
  2. Mitä ihmettä?! Miten käy Avaimen kaunokirjailijoiden? Esimerkiksi mainion ja erittäin lupaavan Helmi Kekkosen?

    VastaaPoista
  3. Tämä on nyt pelkkää spekulaatiota, mutta uskon WSOY:n olevan heistä kiinnostunut, nyt kun Anna-Riikka Carlson siirtyy Avaimesta WSOY:lle. Tai ainakin osa Avaimen kaunokirjailijoista luulisi löytyvän jatkossa WSOY:ltä, jos he itse sitä haluavat, ja jos WSOY:n kotimaisen kirjallisuuden osasto niin haluaa. Mutta minä en tiedä enempää kuin sinäkään!

    VastaaPoista